wat we nu weer beleefd hebben!!!!
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg barbara
21 Oktober 2007 | Suriname, Paramaribo
vrijdag was een dag waarin we van alles hebben mee gemaakt, wat niet de bedoeling was. :-)
Eerst al naar buitenlandse zaken voor ons visum naar Guyana. Om 9 uur waren we daar. Bleken we niet alles te hebben wat we nodig hadden. Dus terug naar huis voor de benodigde spullen, langs school voor een brief dat ik daar echt stage liep. Aangezien het schoolhoofd niet aanwezig was, duurde dat een eeuwigheid. Vervolgens wachten tot het half 1 was, want toen pas konden we terug. En ja eindelijk de aanvraag is ingedient. Nu nog wachten op ons papiertje.
Daarna gingen we naar een Hindustaans crematorium bij weg naar zee. Leek ons interessant omdat daar alles nog in de open lucht gebeurd.
Nou het was inderdaad interessant. Tevens waren we bij de monding naar zee en dachten we daar dus even langs te gaan lopen. Ik liep op het pad, maar Doro op het zand. Tenminste ze dacht dat het zand was. Nee was het klei, waar je in vast gezogen werd. :-) Hihi, Doro zat dus even vast en slippers moesten gezocht worden.
Al met al goed afgelopen. Wij daar even in een riviertje handen en slippers gewassen.
Nadehand nog even gezeten op een bankje om te genieten van de omgeving.
We hebben ook de rode ibis gezien en volgens vogel spotters ter plaatse was dat iets unieks.
Nou en toen moesten we nog terug naar de stad. Geen taxi te bekennen, bushalte was 3 kwartier lopen. Maar toen ging Doro ineens met die familie leden van de crematie praten. De mensen hier zijn in een soort feest stemming omdat ze in reincarnatie geloven.
En ja gelooft het nooit, mogen we met die mensen mee rijden naar de stad omdat ze toevallig met de bus zijn en plaats over hadden :-) nou wij dus weer mazzel.
Terug in de stad snel douchen en naar salsales.
Zaterdag kwam Petra haar moeder aan, dus hebben we het huis aan kant gamaakt samen met de huisbaas, want die kwam de kamers in orde maken.
Vandaag niet zo veel gedaan, vooral aan school gewerkt want ook dat moet gebeuren!!
Vanavond gaan we de pizzahut of Macdonalds eens uitproberen. :-)
Oh buurvrouw, ik heb hem gevonden hoor!!! DE GRAVENBERCHSTRAAT :-) :-)
De foto's staan weer op de gebruikelijke website.
Tot snel.
Grt Barbara
21 Oktober 2007 - 18:25
Miriam:
Leuk te lezen.
Ga vooral naar de pizzahut en niet naar Mc Donalds. De muziek bij de MC is te hard en het eten bij de pizzahut is stukken beter.
groeten..... -
21 Oktober 2007 - 19:41
Patries:
Jeetje wat een gedoe zeg daar bij dat visum! Lijkt me mooi om mee gemaakt te hebben zo'n hindustaanse crematie! Jullie hadden weer geluk, en een rode ibis gezien (buiten het seizoen nog wel) en dan ook nog eens mee kunnen rijden! hihi! Lucky you! Maar waar zijn nou die foto's van die rode ibis??
kus -
21 Oktober 2007 - 22:05
Iris Hoendermis:
Hoi Bar,
Spannende verhalen... mij pa vertrekt dinsdag voor 7 weken naar Paramaribo... dus wie weet komen jullie elkaar nog tegen... de foto's van jou komen me soms wat betreft de omgeving bekend voor... veel succes nog en tot later !!!! groetjes Iris