Guyana, ter land, ter zee en in de lucht!!! - Reisverslag uit Georgetown, Guyana van barbara waaijer - WaarBenJij.nu Guyana, ter land, ter zee en in de lucht!!! - Reisverslag uit Georgetown, Guyana van barbara waaijer - WaarBenJij.nu

Guyana, ter land, ter zee en in de lucht!!!

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg barbara

13 November 2007 | Guyana, Georgetown

Hallo allemaal,

hier weer even een berichtje van mij. Ik ben net terug van mijn tripje naar Guyana. Guyana betekend het land van de vele wateren.
Ik zal jullie even vertellen wat ik allemaal heb mee gemaakt, zodat jullie de foto's een beetje begrijpen.

Dag 1: we gingen met de bus naar Nieuw Nickerie, de tweede grote plaats in Suriname. Hier bleven we slapen, zodat we de reis naar Georgetown in 2 x deden.
Ze hadden hier het Subh Divali feest, het lichtfeest van de hindoestanen.
Dag 2: de dag dat we naar georgetown gingen. Het was een lange dag. We moesten per bus op de ferry naar de overkant -> Guyana. Daarna moesten we nog ferry nemen naar Georgetown.
Het was een hele ervaring dit allemaal mee te maken.
Dag 3: we gingen naar de luchthaven om vervolgens met een klein vliegtuig, met de nadrukking op klein, naar de waterval te gaan. Toen we de waterval vanaf de lucht zagen dacht ik is dit hem nou. Maar eenmaal op de grond dacht ik wow. We hebben een wandeling van 1,5 uur gemaakt en de waterval vanaf 4 verschillende punten gezien. En elke keer weer een wow gevoel.
Dag 4: Vandaag verbleven we in het hotel aan het strand. We moesten eigenlijk om 3 uur weer weg, maar we wilden heel graag blijven. Dus onze gids dit regelen, en ja hoor gelukt. Dus een heerlijk dagje aan het strand.
Dag 5: De dag dat we terug gaan naar Paramaribo. Eerst gingen we naar Georgetown om vervolgens een kleine citytour te maken en wat souvenirs kopen. Daarna snel wat eten en door naar de luchthaven om vervolgens in Paramaribo te landen. Bij de douane nog even problemen, kan ook nooit in 1x goed gaan he.
Maar al met al een hele leuke reis.
Bekijk de foto's maar.

Tevens staan er weer foto's van school en van mijn kamer op.

Tot snel.

• 13 November 2007 - 19:46

Miriam:

Wat fijn dat jullie het zo leuk gehad hebben. Hier is het koud, moet 's morgens ijs van de autoruit af krabben.
    ik ben maar wat jaloers. Geniet nog even verder.
    Heel veel lieve groetjes....

• 14 November 2007 - 16:57

Sas En Pat:

Jaja, wij horen het alweer.....het leven is erg zwaar daar ;-)

• 14 November 2007 - 19:42

Willie:

Hai Bar,

Fijn dat je weer een lekker weekje achter de rug hebt. Als je terug bent in Nederland heb je voorlogig geen vakantie meer nodig! Of juist wel omdat je er aan gewend begint te raken....?
    Hopelijk geniet je je laatste maandje in Suriname. C U soon.

• 14 November 2007 - 19:45

Patries:

heeey bar,

Leuk tripje weer hoor! wat een gave foto zitten er tussen! Jij en nienke hebben zo te zien echt een toptijd gehad! Leuk hoor! Nou geniet ervan want hier lopen we in onze winterjas en niet in een t-shirtje!

kus