ik heb weer een hoop mee gemaakt deze week
Door: Barbara
Blijf op de hoogte en volg barbara
22 September 2007 | Suriname, Paramaribo
's avonds was er een bbq en patatjes, dus heb ik de schade weer even ingehaald. Ook had de vader van Jade Kelly Baileys mee genomen, dus wij met zijn allen aan de drank. Ik ging niet te laat naar bed, wetend dat de kinderen al weer vroeg aan je bed staan om te spelen.
En idd, dinsdag was ik al weer vroeg op en aan het spelen. Na het ontbijt ben ik met de andere met de kinderen gaan zwemmen. Was erg leuk. Eindelijk zwemmen in een zwembad ipv in de rivier. De kinderen vonden het heerlijk. Tussen de middag hebben we Souto soep gegeten. Dit was zo lekker, dat ik aan de oma het recept heb gevraagd voor thuis, dus mensen het word Souto soep eten bij mij. Als ik tenminste bij de toko de juiste ingrediënten kan vinden :) Daarna hebben we nogmaals gezwommen en bij het zwembad afscheid genomen van Juf Lindsey. Vrijdag zou haar laatste dag zijn, maar hier wilde ze alvast wat doen. Nou dat werd uiteindelijk een gooi in het zwembad met kleren aan. HIHIHI.
Eenmaal op de weg terug naar huis waren alle kinderen zo moe dat ze heerlijk geslapen hebben.
Woensdag was de crèche dicht, zodat alle leidsters even konden bijkomen van het avontuur van ma en di. Woensdag zijn we even de stad in geweest en hebben we nog even wat inkopen gedaan. Heb eindelijk een weegschaal kunnen vinden. En zo waar ik ben hier nog niets aangekomen ondanks al het lekkere eten. Als we dat vol kunnen houden zijn we erg blij. :)
Donderdag hebben we op de crèche helpen schoonmaken aan de binnenkant. Dat was hard nodig aangezien vrijdag de laatste dag zou zijn en ze dan een week dicht gingen. Ik heb hard gewerkt, mijn haar was helemaal nat van het zweten en de warmte. Maar toen de klus klaar was, was ik tevreden. Om kwart over 1 mocht ik weg. Snel op de fiets naar het hotel om mee te kunnen met de bus om mijn moeder op te halen op het vleigveld. Ze wist van NIETS.... Dus de verrassing was des te groter toen ik al op de luchthaven stond. Donderdag avond zijn we even langs huis geweest. Heeft ze even kunnen zien hoe ik hier woon. Daarna eten en vroeg naar bed, want we waren allebei moe.
Vrijdag was de laatste dag op de crèche. Een drukke dag, want de kinderen merkte dat er iets gaande was. We hadden allerlei leuke spelletjes bedacht voor ze. Was erg leuk. Mama was nog even wezen kijken, zodat ze kon zien waar ik stage liep. Ik heb een super beoordeling gekregen ook al was het kort. Ze waren erg tevreden met me geweest. Nou dat is altijd leuk om te horen. 's Middags heeft Joan mijn haar nog even gevlochten. Wilde ik altijd al eens uitproberen.
's Avonds zijn we met z'n allen uiteten geweest, omdat ik dan even afscheid kon nemen van Lindsey. Anders zou ik haar niet meer zien.
Nou en toen hebben we wat mee gemaakt. Ben er nog onderste boven van. We waren net klaar met eten, krijgen een aantal Junks ruzie. 1 had een stok en 2 andere een stuk stoep tegel. Die ene met die stok werd dus aangevallen door die 2 andere. 1 van die 2 gooit een stuk steen mis, dus die junk met die stok bukt om dat stuk steen te pakken, en terwijl ik kijk gooit die ander ook. Zo tegen z'n hoofd, tegen z'n slaap. Ik dacht dat overleefd die man niet. Want de steen was echt enorm. Je zag het een bloed uitstorting komen en was helemaal van de kaart. Wij snel naar binnen. Toen werd de geraakte man, door 2 andere geholpen om weg te lopen, omdat er meer mensen op het terras zaten. Als ik nu zo over schrijf, wordt ik nog een beetje misselijk ervan.
Nou om de schrik een beetje te bekomen zijn we uiteindelijk met z'n allen even een ijsje eten bij Tangelo.
Vandaag ben ik met mama even de stad in geweest en hebben we even bij het zwembad gelegen. Maar helaas begon het een beetje te regenen. Nu is zij haar tas aan het pakken voor maandag. Dan gaan we de bush in. We gaan 5 dagen naar Palemeu. Dus mijn volgende verhaaltje wordt weer lang, omdat ik dan een week ben weg geweest. Morgen gaan we ook nog een dagje naar Brownsberg. Dus even een paar leuke, drukke dagen voor de boeg.
De nieuwe foto's van alle bovenstaande verhalen staan weer op mijn website: barbaragoessuriname.nl
Hou jullie op de hoogte.
Grt Barbara
23 September 2007 - 17:20
Bea:
Leuk Barbara dat je moeder er nu ook is.
Ik heb gelezen dat je een goede uithoudingsvermogen moet hebben om in de bush te lopen dus zal het wel oké zijn voor je lijn. Wacht met spanning of je nog enge dieren zal zien.
Liefs en groeten, Bea -
23 September 2007 - 20:32
Willie:
Ha die Bar,
Jij en stage? Het lijkt wel een soort van vakantie waar je af en toe wat vrijwilligerswerk verricht.... :) Gelukkig heb je het er erg naar je zin daar. Geniet lekker van je heerlijke weekje vrij voor de boeg. Wij zijn hier in ieder geval stinkend jaloers!!! Moet morgen weer aan het werk na 3 weken vakantie:(
Liefs Willie -
30 September 2007 - 22:10
Mama:
Lieve Barbara,
Ik ben bij jou op de crèche geweest,was leuk om jou aan het werk te zien.Wat hebben wij een luxe in Nederland als je kleine kinderen op een niet al te schoon dekentje op de grond ziet liggen. Dan kruipt er een van het dekentje en de grond is ook niet al te schoon en weinig speelgoed. Ik waardeer nog meer wat wij in Nederland hebben.
Groetjes Mama -
07 Oktober 2007 - 14:18
Patries:
ja ja en daar is mama er ook! Leuke créche verhalen!
kus