Brownsberg - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van barbara waaijer - WaarBenJij.nu Brownsberg - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van barbara waaijer - WaarBenJij.nu

Brownsberg

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg barbara

28 September 2007 | Suriname, Paramaribo

Nou daar ben ik weer na een weekje te zijn weg geweest. Zondag zijn we eerst naar Brownsberg geweest.

Dit zegt men over brownsberg:

Het Brownsberg gebied is uitgestrekt en begint al bij de voet van de berg, waar zeven Marrondorpen zijn gevestigd.De Marrons zijn de nakomelingen van de weggelopen slaven.De Marrons hebben een succesvolle guerrillaoorlog gevoerd tegen de toenmalige koloniale heersers en hebben hun vrijheid bedongen in vredestracten.De Brownsberg is een restant van een halfmaanvormig bauxietplateau dat met zijn 500 meter hoogte boven het omliggende oerwoud uitsteekt. Hierdoor zijn er prachtige uitzichten over het Brokopondo -stuwmeer en de uitgestrekte groene jungle.

Nou goed na een trip van 3 uur waarbij je contstant het gevoel hebt dat je op een paard zit omdat de wegen zo slecht zijn... Kwamen we aan bij Brownsberg.
Onderweg zijn we ook nog even langs het stuwmeer geweest en de stuwdam. Prachtig gewoon!!!
Vervolgens begonnen we onze weg door de Jungle naar beneden op weg naar de Leo waterval. Na een tocht van ongeveer 25 min kwamen we daar aan. Het was heel erg mooi. Toen moesten we ongeveer een kwartier klimmen voordat we weer een half uur naar beneden gingen om de Irene waterval te zien. Nou bijna bij de Irene val aangekomen, glij ik uit op een steen. Ik wilde namelijk wat steek vliegen doodslaan, die op mijn benen zaten. Een helse pijn ging door mijn arm heen. Het was in ieder geval niet gebroken want ik kon hem nog bewegen. Maar een pijn. Ik bleef dus achter en wachten want ik ging niet meer verder naar beneden. Ik heb nog wel een foto van de val kunnen maken. Toen moest ik met die zere arm ruim 40 klimmen voordat we bij de auto waren. Had inmiddels van mijn blouse een mutella gemaakt, zodat die kon rusten. Nou dat was me wel weer een avontuur zeg.
En dan moesten we de volgende dag op tour naar Palumeu.
Maar daar schrijf ik straks nog wel een stuk over in een nieuw berichtje.

Ik heb verder wel een leuke dag. Foto's zijn weer te bewonderen op barbaragoessuriname.mijnalbums.nl

• 02 Oktober 2007 - 17:56

Jessica:

Hey Bar,
    ik ben weer helemaal op de hoogte van alles wat je daar beleeft en meemaakt, super. Volgens mij vermaak jij je daar prima en heb je het dan ook uitstekend naar je zin. Ben van alles weer op de hoogte: dagtripjes, foto's enz. alles bekeken en weet zeker dat jij je daar op je plek voelt, qua werk, kinderen, waardering (zijn wij verwend he met daar vergeleken en maar mopperen en niet te vergeten het land, want je zult ongetwijfeld een hoop gezien hebben.
    Heel veel succes nog met alles wat je doet en nog gaat doen en geniet ervan.

Liefs Jessica

• 07 Oktober 2007 - 14:15

Patries:

Heeey bar,

Ook hier nog even een berichtje! Leuk hoor om al je verhalen te volgen.

Kus

• 07 Oktober 2007 - 16:21

Dirk:

Hoi Barbara, kun je me zeggen wat zo'n trip naar Brownsberg je gekost heeft (per persoon) en wat je voor die trip hebt gekregen allemaal (eten/drinken ?)...alvast bedankt, ik wil zelf nl ook in december naar Suriname komen en ben alvast aan het uitzoeken wat sommige tripjes kosten. Alvast bedankt !
    (bus_y_man@yahoo.com)